Наразі відкриття кінотеатрів місті під великим питанням – це заклади масового скупчення людей. А це дуже ризиково під час існування загрози поширення коронавірусної інфекції.

У Держпродспоживслужбі Києва зазначають, що кінотеатри в столиці відкриють на найостаннішому етапі виходу з карантину. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на сайт «Сьогодні».

На думку Олега Рубана, голови Держпродспоживслужби Києва, відкриття кінотеатрів наразі – небезпечно.

«Відкриття столичних кінотеатрів під знаком питання. Кінотеатр – це місце масового скупчення людей, і в них є високий ризик поширення інфекції. Тут люди перебувають у закритому приміщенні понад 15 хвилин. Це небезпечно. Перш ніж їх відкрити, потрібно проаналізувати загальну динаміку захворювань у місті протягом двох тижнів. Власники повинні провести всі необхідні заходи щодо дезінфекції. Тому рішення про відкриття кінотеатрів буде прийнято пізніше”, – сказав Олег Рубан.

За словами Людмили Горделадзе, члена Ради державної підтримки кінематографії, засновника ТОВ “Кіноман” (ТМ Кінотеатр “Жовтень”), рішення про відкриття кінотеатрів прийматимуть Уряд та МОЗ.

“Відкриття кінотеатрів повністю залежить від ухвалення рішення на рівні уряду і Міністерства охорони здоров’я України. Як тільки буде прийнятий такий документ, кінотеатри можуть відкритися. У власників великих кіномереж різні думки щодо цього. Одні вважають, що кінотеатри доречно відкрити в кінці вересня, інші припускають, що це можна зробити вже в липні. За попередніми відомостями, кінотеатри планують відкрити 16 липня, – сказала Людмила Горделадзе.

Вона вважає, що не треба поспішати з відкриттям кінотеатрів, краще це зробити в кінці серпня.

“Особисто я вважаю, що ця дата є передчасною. Думаю, кінотеатри потрібно відкривати в кінці серпня. Липень завжди був найгіршим місяцем для галузі – в цей період різко падає відвідуваність, і активність глядачів відновлюється в кінці серпня. Думаю, потрібно дочекатися цього часу. Отримати дозвіл від Кабміну і чіткі інструкції від МОЗ, в яких будуть прописані вимоги до роботи цього бізнесу в умовах виходу з адаптивного карантину”, – пояснює Людмила Горделадзе.

Також за словами Людмили Горделадзе, є чудова альтернатива закритим кінотеатрам – літні кінотеатри під відкритим небом.

“Це хороша ідея – відкривати літні кінотеатри тимчасового типу на відкритому повітрі. У такий спосіб вийде задовольнити потреби численних кіноманів, які вже скучили за переглядами кіно на великому екрані. Також доречно відкривати автокінотеатри. Але вони лише маленька можливість виходу з ситуації, що склалася, але, на жаль, не бізнес. Це, скоріше, акт відчаю кінематографістів і глядачів”, – додала експерт.

Нагадаємо, в Києві відкриваються ТРЦ та готелі

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Популярні новини зараз

Столичні першокласники не розуміють 40% почутого на уроках — дослідження «Спільномова»

На станції столичного метро померла людина

Автобус впав у прірву на Київщині – є загиблі, на місці ДТП працює поліція

У КНУ ім. Т. Шевченка облаштували місце Тиші у пам'ять про загиблих студентів та курсантів

Показати ще

Київські пляжі не зможуть відкрити з 1 червня

12 правил: в КМДА зазначили, за яких умов зможуть працювати ярмарки