За інформацією керівництва Івано-Франківської обласної, районних та міських  виборчих комісій, ряд кандидатів у депутати та кандидат на посаду міського голови  у встановленні строки відмовились від балотування, передає Хрещатик.News із посиланням на «ОПОРУ».

В  Івано-Франківську обласну раду відмовились балотуватись кандидати включені у виборчі списки партій: ВО «Свобода» – Василь Малетич та «Європейської солідарності» – Василь Андрейчук.

В депутати Івано-Франківської районної ради відмовилась балотуватись Анна Радчук від партії «Голос», а в Івано-Франківську міську – Ірина Шуваринська від «Української Галицької партії».

У Калуську району раду передумали балотуватись:

Володимир Капустянник від політичної партії «Слуга народу»;

Віра Луцька від «УДАРу»;

Григорій Химич від «Європейської солідарності»;

Назарій Якимчук від «За майбутнє»;

Олександр Пицків від «Батьківщина».

Балотуватись у Калуську міську раду відмовились Марія Псюк від «УДАРу» та Назарій Якимчук, який був першим номером у єдиному виборчому списку від політичної партії «За майбутнє».

У  Надвірнянську  районну раду відмовились балотуватися Оксана Клим’юк від партії «Перемога Пальчевського» та Михайло Попович від ВО «Батьківщина». А від балотування у  Надвірнянську  міську раду відмовився Степан Федорак  від «Європейської солідарності».

Від місця у Коломийській районній раді відмовились:

Тарас Михайлюк від «Об’єдання «Самопоміч»;

Популярні новини зараз

У реабілітації українських ветеранів допомагають коні з ранчо на Київщині

Унікальну частину 800-річної стіни церкви доби Київської Русі представили в столичному музеї

Рятувальники використали безпілотну техніку з тепловізорами, аби перевірити київські ліси на наявність пожеж

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Показати ще

Оксана Боднарук від партії «За майбутнє»;

Надія Кінаш від «Європейської солідарності».

У Коломийську міську раду балотуватись відмовились Василь Гаврилюк від «Народного руху України» та Павло Гуня від «Національного корпусу».

У Косівську району раду відмовились балотуватись Вікторія Лосюк («УДАР») та Михайло Павлюк («Європейська солідарність»). А у Косівську міську – Андрій Лаврук та Христина Смадич від «Слуги народу».

Також у Косові зняв свою кандидатуру на посаду мера самовисуванець Роман Сверид.

У Верховинську районну раду відмовились балотуватись Андрій Цехняк та Андрій Капелюх від «Платформи громад».

Відповідно до частини першої статті 231 Виборчого кодексу до 6 жовтня включно територіальні виборчі комісії  приймають  рішення про скасування реєстрації кандидата в депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови на підставі відповідного звернення кандидата чи місцевої організації партії.

Нагадаємо, що ЦВК затвердила форми та колір бюлетенів. Також можна переглянути результати реєстрації на міські вибори 2020.

Читайте також:

Місцеві вибори в Україні: За добу порушено 8 кримінальних проваджень

Місцеві вибори в Україні: ЦВК затвердила форми та колір бюлетенів