Директор Департаменту містобудування та архітектури – Головний архітектор міста Києва Олександр Свистунов зазначив, що в історичній частині Києва, зокрема, на Подолі, знаходиться багато занедбаних промислових і складських територій, які треба осучаснити та модернізовані. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

За словами Олександра Свистунова на Набережно-Хрещатицькій планують створити новий громадський простір, якій може стати прикладом реновації промислових зон міста.

«На Набережно-Хрещатицькій незабаром може з’явитися новий громадський простір. Відповідні містобудівні умови та обмеження для проєктування було видано Департаментом минулого місяця. Цей проєкт може стати ще одним успішним прикладом реновації промислових територій», – зазначив Олександр Свистунов.

Головний архітектор повідомив, що за генпланом ділянка проєктування належить до територій громадської забудови. Окрім того, вона перебуває в центральній планувальній зоні міста, отже гранична висота забудови не повинна перевищувати 27 метрів.

«Маю надію, що незабаром ми побачимо проєкт на архітектурно-містобудівній раді. Адже кияни мають бути впевнені, що ця територія буде максимально публічною, комфортною та задовольнятиме їхні потреби, що наблизить розвиток нашого міста до сучасних стандартів», – додав Олександр Свистунов.

Нагадаємо, Тактильна плитка та антипаркувальні стовпчики: у всіх районах столиці активно оновлюють тротуари (фото)

Читайте також:

Затверджено Стратегію розвитку Києва до 2025 року

На місці київських промзон побудують підприємства з новітніми технологіями