“Легкоатлетичний манеж на вулиці Тичини, 18 у Дніпровському районі відкриють після реконструкції на початку грудня. Цей спортивний об’єкт стане однією з найкращих тренувальних баз в Україні. На сьогодні роботи з реконструкції виконані на 95%”. Про це повідомив заступник голови Київської міської адміністрації Вячеслав Непоп, зазначає пресслужба КМДА.

«На сьогодні завершуються пуско-налагоджувальні роботи, встановлюється обладнання, проводиться облаштування спортивного покриття та розмітка доріжок», – наголосив Непоп.

Зазначається, що для манежу закуплено спортивне обладнання із сертифікатами відповідності професійного легкоатлетичного обладнання та сертифікатами Міжнародної асоціації легкоатлетичної федерації (IAAF).

У покриття вмонтовані датчики, які підраховують кола під час бігу на 3-5 км, є система фіксації фальстарту та фотофінішу, яка дозволяє відстежувати результати великої кількості учасників змагань. На інформаційні табло автоматично виводиться результат змагань. Вбудована безпровідна система трансляції відеосигналу Barco.

Будівля манежу є енергоощадною та має сучасні системи вентиляції та опалення.

Повідомляється про те, що за рівнем оснащення оновлений манеж на Березняках може претендувати на сертифікацію для проведення національних та міжнародних змагань. Уже зараз тут тренуються олімпійці, члени національних збірних, відомі легкоатлети, борці. Водночас доступ до манежу матимуть школярі та кияни, які займаються фітнесом, оздоровчою фізкультурою та любительським спортом. Манеж відкритий із 6 ранку до 22 години. Середнє навантаження – 400 осіб на годину, а в пікові години після обіду зможуть тренуватися до 2 тисяч осіб.

Нагадаємо, повне оновлення: після реконструкції відкрився стадіон Русанівець

Читайте також:

Національний художній музей України відкривається після реставрації

Київська дитяча філармонія відкриває ювілейний 50-й сезон

Кличко відкрив після капремонту третю чергу парку «Наталка»