Нацполіція затримала групу іноземних кілерів за замах на вбивство громадянина Чорногорії у столиці. Про це повідомили в Управлінні комунікації Національної поліції України (За матеріалами Департаменту стратегічних розслідувань), інформує сайт Хрещатик.news.

Затримали чотирьох вбивць в Одесі, при затриманні зловмисники чинили опір та намагались втекти.

Як відомо, вчора, на Печерську відбулась стрілянина, вбивці втекли, пораненого чоловіка доставили до лікарні. Як встановили правоохоронці, потерпілим виявився громадянин Чорногорії, лідер та організатор наркокартелю, який знаходиться у міжнародному розшуку.

«Вчора, 26 травня, у Печерському районі Києва невідомі здійснили кілька пострілів у чоловіка. Потерпілого з вогнепальними пораненнями доставили в лікарню.

Після встановлення особи потерпілого відразу стали зрозумілі мотиви скоєння цього злочину. Потерпілим виявився громадянин Чорногорії, який знаходиться в міжнародному розшуку та є одним із лідерів та організатором наркокартелю, члени якого постачають наркотики на територію більшості європейських країн», – йдеться в повідомленні.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко розповів про версії замаху на потерпілого.

«Основними версіями замаху на вбивство стала злочинна діяльність потерпілого, можливий перерозподіл сфер впливу у самій організації, а також між балканськими злочинними кланами, що контролюють наркотрафік», – сказав Ігор Клименко.

Як вдалось встановити фахівцям Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, особи, причетні до замаху – це громадяни Чорногорії, Македонії та Сербії. Один з них перебуває в міжнародному розшуку за замовне вбивство.

«За словами Голови Нацполіції, на початку травня вони прибули в Україну, заздалегідь придбали транспорт, вогнепальну автоматичну зброю та організували стеження за майбутньою жертвою та її родиною. Визначившись із датою вбивства, фігуранти чекали потерпілого біля його будинку.

Здійснивши п’ять пострілів у жертву, двоє зловмисників сіли в автомобіль та залишили місце злочину. Через кількасот метрів вони покинули та підпалили машину, аби знищити докази. Проаналізувавши відео з камер спостереження, поліцейські встановили, що «стрілків» чекали їхні спільники», – повідомили в пресслужбі.

Ігор Клименко додав, що правоохоронцям вдалось встановити маршрут на якому зловмисники вирішили втекти з України.

«Поліцейські встановили маршрут та автомобіль, на якому вони прямували у бік Одеської області, щоби через кордон України з Молдовою покинути територію країни поза митним контролем. Розуміючи, що зловмисники озброєні, до поліцейської операції для затримання кілерів залучили спецпризначенців КОРД. Вранці при в’їзді в Одесу співробітники ДСР, карного розшуку, Головного слідчого управління, поліції Одещині та КОРД затримали чотирьох осіб. При цьому зловмисники чинили опір та намагалися втекти», – зазначив Ігор Клименко.

Зазначається, що наразі фігурантів затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, тривають невідкладні слідчі дії. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів.

Популярні новини зараз

₴9,7 млрд — саме стільки було виділено урядом на захист Трипільської ТЕС

На війні загинув пілот Мі-8, Віталій Пляка, що прорвався в оточений Маріуполь та зміг повернутись

На Фастівщині попрощаються із загиблим командиром Андрієм Невгодом

Американський благодійник викупив ЖК у Софіївській Борщагівці та вже надав квартири для переселенців

Показати ще

Кримінальне провадження розслідується за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 115 (Замах на вбивство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, ввечері 26 травня сталась стрілянина на Печерську (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Місцеве Чикаго: на Троєщині знов обстріляли ринок, постраждали будинки та авто

Стрілянина на Березняках: що сталось (відео)