По вулиці Антоновича 52-54, на місці колишнього трамвайного депо, кияни пропонують створити новий парк, орієнтовна площею зеленої зони із озером, доріжками та галявинами може скласти 5 га. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу Київської міської ради.

На сайті повідомили, що на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати підтримали електронну петицію «Створити парк мрії (5 га) в центрі Києва», за яку проголосували понад 10 тисяч осіб.

«Кияни пропонують створити парк у центрі міста за «Дана ділянка знаходиться в приватній власності, але спроби її забудувати закінчилися невдало. І на місці котловану утворилося озеро, де оселилася різна живність. І з того часу були декілька спроб знайти нових інвесторів, які теж нічим не завершилися. Місто також може бути покупцем, згідно Закону про викуп для суспільних потреб. А суспільна потреба є, бо саме це показує петиція. Закон передбачає, що місто може викупити або обміняти дану ділянку, або ж зробити обмін з доплатою. Для цього потрібно провести перемовини з власником та отримати його згоду», – зазначила депутат Київради Олеся Пинзеник на своїй сторінці в Фейсбук.

В пресслужбі повідомили, що відповідно до рішення профільної комісії КМР, виконавчий орган Київради має звернутися до власника ділянки щодо можливого викупу  території.

Також планується створити робочу групу, яка б напрацювала механізми викупу.

«Парк у такому місці тішитиме око усіх киян. По-перше, він знаходиться поруч із станцією метро Олімпійська, тому добиратися зручно із будь-якого куточка Києва. По-друге, ця центральна частина міста має одну із найщільніших забудов, і рекреаційне місце там потрібне, як повітря. По-третє, природа вже сама подбала про те, щоб створити там озеро, місту треба лише все належним чином упорядкувати», – зауважила автор петиції Галина Ястребова.

Зазначається, що електронну петицію «Створити парк мрії (5 га) в центрі Києва», згідно з дорученням Київського міського голови Віталія Кличка, має також розглянути постійна комісія Київради з питань екологічної політики.

Депутат Київради Олеся Пинзеник на своїй сторінці в Фейсбук написала, що депутатам вдалося здобути важливу перемогу, досягнувши компромісного рішення, яке підтримали 13 депутатів.

Нагадаємо,   на Троєщині відкрили парк з водними об’єктами (фото)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Столичний парк Рильського прикрасили яскравими фарбами квітів (фото)

Популярні новини зараз

У Києві відкрили провадження проти інспектора благоустрою, який побив матір військових

На тролеї в момент аварії було два брата — прокуратура показала запис з камер відеоспостереження

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Показати ще

Бронзові леви повернулись до Київського зоопарку (фото)