Посадовець погодив всі необхідні документи, достовірно знаючи, що будівельні роботи відповідно до укладеного договору не виконані. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області.

«За процесуального керівництва прокуратури Київської області повідомлено про підозру колишньому директору державного підприємства у розтраті майже 2 млн грн бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, посадовець, достовірно знаючи, що фактичні будівельні роботи відповідно до укладеного договору не виконані, погодив всі необхідні документи, які стали підставою для перерахування Управлінням державної казначейської служби України грошових коштів на рахунок приватного підприємства», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що санкція статті передбачає експосадовцю покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

В пресслужбі нагадали, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, гендиректора Міносвіти викрито на відкатах за фінансування наукових робіт

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Директорку Київського молодіжного центру судитимуть за розтрату 2,4 млн

Розтрата у 23,7 млн: ексзаступник міністра з надзвичайних ситуацій постане перед судом