Українські військові захищають Сєвєродонецьк і не дозволяють ворогові просунутися в Лисичанськ. Окупантів стримують одразу з трьох боків, хоча і стає складніше.

Про це, як повідомляє “Главред”, написав у Telegram вранці 15 червня голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, бої тривають у Сєвєродонецьку, Тошківці та в районі Врубівки, багато поранених у Лисичанську.

“За останні два дні лише в лікарні інших регіонів країни госпіталізовано шість жителів Лисичанська, а також двох осіб із Золотого…Тим не менш, росіяни близько, від чого страждає населення і руйнуються будинки”, – пише Гайдай.

Окупанти обстріляли споруди поблизу колишнього заводу “Донсода” та кілька будинків поблизу. Аналогічна ситуація і в районі “Склозаводу”.

“Щонайменше вісім будинків постраждали 14 червня в цьому місті. 14 будинків зруйновані в Гірському. У Сєвєродонецьку ворог в черговий раз влучив по “Азоту”. Зокрема, пошкоджено прохідну підприємства. Знищуються багатоповерхівки, розташовані ближче до хімічного гіганта. Противник слабший у вуличних боях, тому відкриває вогонь з артилерії, внаслідок чого руйнуються наші будинки”, – пояснює Гайдай.

Він також повідомив, що є серйозні пошкодження в навколишніх селах.

“Те, що вдалося зафіксувати за минулу добу, – зруйновані шість будинків в Нирковому, чотири – в Миколаївці, три – у Вікторівці. Авіаудари нанесено по Білій Горі, Устинівці і Метьолкіному”, – зазначив голова ОВА.