У Луганській області росіяни вже підготували перелік шахт, які вони вважають нерентабельними, також ворог посилив мобілізаційні заходи, перевіряючи кожну квартиру.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Телеграмі.

“У Довжанську окупанти продовжують вирізати шахтне обладнання, для гірників, яких не мобілізували, шукають варіанти працевлаштування. Зокрема, на шахті “Червоний партизан” поблизу Довжанська демонтують і щоденно вивозять обладнання. Підприємство готують до консервації. Окупанти вже підготували перелік шахт, які вони вважають нерентабельними”, – йдеться в повідомленні.

Також за інформацією ОВА, загарбники запропонували ще близько 700 працівникам місця у центрах зайнятості у зв’язку із ліквідацією підприємств. Для них організують курси професійного навчання. Проте, шахта була єдиним місцем доходу.

Одночасно в Довжанську посилили мобілізаційні заходи – чоловіків шукають, перевіряючи кожну квартиру.

Окрім того, вакансії у правоохоронних органах так званої “лнр” поступово займають росіяни – бо представники “республіки” або воюють, або вже відвоювали.

Також в Луганській ОВА додають, що у Троїцькому росіяни розмістили військову техніку та облаштовують вогневі позиції поблизу житлових будинків, де проживає цивільне населення.