Після того, як Конституційний суд скасував кримінальну відповідальність за недостовірне декларування доходів, буде закрито кримінальні провадження стосовно багатьох чиновників, повідомляє Хрещатик.News із посиланням на сайт Громадського.

“Ми це вже проходили раніше. Коли Конституційний суд скасував відповідальність за незаконне збагачення і тоді всі справи, які були впроваджені з підозрами, які були на розгляді в судах, вони всі були закриті. Саме з посиланням на рішення Конституційного суду”, – відзначив директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник.

“Тому що стаття декриміналізована, відповідальність скасована, всі справи, які зараз розслідуються, які зараз з підозрами, розглядаються в судах і їх розгляд не завершено, всі ці справи були закриті”, – заявив Ситник.

За його словами, майже 100 справ щодо недостовірного декларування, які розслідуються НАБУ, будуть закриті, ще майже 20 знаходиться на розгляді судів.

“Рішення прийнято на догоду певним елітам”, – сказав Ситник і додав, що таким чином антикорупційні органи “позбавляються інструментів боротьби з корупцією”.

“Друга причина – це спроби певних проросійських сил зіпсувати відносини України з нашими західними партнерами”, – додав директор НАБУ.

Нагадаємо, Конституційний суд пояснює скандальне рішення про скасування декларацій чиновників

Читайте також:

Конституційний Суд скасував кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях

Українські корупціонери процвітають за спинами своїх жінок і батьків-пенсіонерів