Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко у Фейсбуці запевняє, що на території ЧАЕС, де продовжують вирувати масштабні лісові пожежі, зараз повністю безпечно. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

“Сховище відпрацьованого ядерного палива СВЯП-2 в зоні відчуження Чорнобильської АЕС. Воно поки взагалі не заповнено відпрацьованим ядерним паливом з працюючих українських АЕС. СВЯП-1, на якому зберігається відпрацьоване ядерне паливо з зупиненої 2000 року Чорнобильської АЕС, розташоване на території самої АЕС. Там зараз повністю безпечно. Будь-які загоряння виключені”, – написав Геращенко.

Він також пояснив, що сховище відпрацьованих ядерних відходів “Підлісний” також розташоване в безпечному щодо лісових пожеж місці і також захищено вогнетривкими залізобетонними конструкціями.

Крім того, навколо сховища “Підлісний” спеціально був вирубаний ліс, щоб уникнути загроз лісових пожеж.

«До зелених насаджень відстань понад 100 метрів. Пожежа, яка йшла в сторону сховища ядерних відходів “Підлісний” була погашена на далеких підступах ще вранці», – написав він.

За словами Геращенка, жодної зміни радіаційного фону ні на Чорнобильській АЕС, ні в зоні відчуження, ні за її межами не спостерігається.

Він також додав, що рятувальники працюють в дуже складних умовах.

“Гасіння лісових і болотних пожеж одне з найскладніших завдань, особливо після сухої, безсніжної зими і цілого місяця без опадів. Традиційна технологія гасіння лісових пожеж не завжди може бути застосована в Чорнобильській зоні відчуження. Зазвичай ліс або гарячі луки обкопують траншеями або орють потужними плугами, оголивши вологий грунт”, – розповів Геращенко.

Заступник міністра наголосив, що надає цю інформацію, для того, “аби щоб хоч трохи, але стало менше паніки, істерії і фейків навколо пожежі в Чорнобильській зоні відчуження”.

Нагадаємо, в Зоні відчуження відкритого вогню вже немає: ДСНС (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Популярні новини зараз

У Києві терміново розпочинається евакуація двох лікарень, одна з яких дитяча — КМДА

У Києві засуджено екс-тренера, який змусив двох неповнолітніх дівчат оголюватись та займатись проституцією

У Києві не демонтовуватимуть Арку Свободи українського народу

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

Показати ще

Пожежа в Чорнобилі знищила околишні села та підібралась до АЕС (відео)

Як виглядає Чорнобильський ліс після пожежі (фото)