Таку заяву зробив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі програми «Право на владу» 27 березня. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу МВС.

Антон Геращенко пояснив відмінність надзвичайної ситуації від надзвичайного стану, та наголосив, що наразі громадяни можуть вільно пересуватись там, де вони хочуть пішки або за допомогою авто.

«Головна відмінність надзвичайної ситуації від надзвичайного стану – ми не маємо права обмежувати громадян у свободі пересування. В режимі надзвичайної ситуації громадяни можуть вільно пересуватися на власному автотранспорті, пішки, там де вони хочуть, окрім тих випадків, які визначені зоною карантину. На сьогодні такими населеними пунктами є ряд сіл в Тернопільській області, де є сплеск інфекції, це село в Чернівецькій області. Вони перекриті повністю на в’їзд та виїзд, туди пускають лише автомобілі з продуктами та медикаментами і машини швидкої допомоги, щоб інфекція не розповсюджувалась», – сказав Антон Геращенко.

Але, за словами Геращенка, якщо епідемія буде швидко розповсюджуватися, можуть бути прийняті додаткові спецзаходи, такі як контроль місця перебування за допомогою технічних засобів.

Він підкреслив, що кожний заражений на коронавірусну інфекцію може представляти серйозну загрозу та навіть «вбивцею» інших громадян.

«Прилітає дуже велика кількість громадян із-за кордону, ми не маємо права їх не впустити. Ми беремо з кожного з них підписку про необхідність знаходитися 14 днів вдома. Сьогодні йде процес передачі даних від прикордонників поліції, щоб вони вибірково контролювали громадян, щоб вони знаходилися вдома. Щодо контролю за допомогою мобільних операторів. Я заявив про те, що якщо епідемія буде розповсюджуватися більшими темпами може бути прийнято рішення, коли будуть використовуватися технічні заходи. Фактично, кожен заражений може бути потенційним вбивцею, ненавмисно, але може. Вони не винні, що заражені. Але не мають наражати на небезпеку інших», – заявив Антон Геращенко.

 

Нагадаємо, За українцями на самоізоляції слідкуватимуть по мобільному: Геращенко

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Змова оптовиків: МВС передав до АМКУ дані щодо підвищення цін на продукти

 

Популярні новини зараз

Неймовірну Великодню інсталяцію з квітів відкрили у Софії Київській

Паркова памʼятка "Межигір’я" розпочинає свою роботу в травні у новому форматі

₴9,7 млрд — саме стільки було виділено урядом на захист Трипільської ТЕС

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Показати ще