Відповідну заяву щодо збільшення кількості тестувань зробив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на щоденному брифінгу 27 квітня. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу МОЗ.

“Ми плануємо збільшувати ПЛР-тестування. Щоб мати реальну картину щодо коронавірусу в Україні. Що більше ми тестуємо – то краще контролюємо ситуацію. На сьогодні ми тестуємо до 5-6 тис. громадян на добу. Завдання на найближчий час – збільшити кількість тестів на добу до 8-10 тис і далі продовжувати нарощувати”, – сказав Максим Степанов.

За словами Міністра, уже зараз МОЗ посилює потужності лабораторій, де проводяться тести, а також направляє туди додаткових лаборантів.

Зараз роблять близько 5 тисяч тестів на добу, при цьому, за словами Максима Степанова, МОЗ використовує також тести українського виробництва.

“Ми вже отримали близько 4,5 тис. ПЛР-систем. Кожна з цих систем налічує близько 100 тестів. Тобто ми можемо говорити, що уже отримали близько 450 тис. тестів. Близько 160 тис. тестів отримаємо ще сьогодні”, – підкреслив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Нагадаємо, майже 40% українських ПЛР-тестів зробили в Києві

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

В Україні зафіксовано 9009 хворих на COVID-19, в Києві – 1220

МОЗ показало, як поширювався Україною коронавірус