Мер Мелітополя Іван Федоров заявив, що метою №1 для українських захисників після деокупації Херсона стане звільнення його міста, яке росіяни перетворили на військову базу.

У своєму Telegram-каналі міський голова висловив упевненість у тому, що після звільнення правого берега Херсонської області від путінських військ армія України може розпочати контрнаступ на Запорізьку область з метою деокупації Мелітополя, інформує «НБН».

За словами Федорова, Мелітополь звільнятимуть з боку Херсонщини та Запоріжжя. Мер повідомив, що його місто та весь район росіяни перетворили на військову базу.

По периметру Мелітополя загарбники встановлюють оборонні споруди. До міста щодня прибувають колони техніки з Херсонщини та Токмака. Місцевим мешканцям заборонено наближатися до району аеродрому.

Путінські солдати займають будинки, школи та дитячі садки, а техніку ставлять прямо у дворах житлових кварталів. Зокрема стало відомо, що «мобілізованих» з «народних республік» Донбасу заселили до школи №22, у дворі якої стоять РСЗВ «Град».

Як зазначив глава Мелітополя, така ж ситуація склалася і на окупованих територіях області. Росіяни заселяються у порожні будинки та бази відпочинку, щодня влаштовують обшуки. У Плодородному знаходяться «кадирівці», які по всьому селу розвішали портрети голови Чеченської Республіки.