У пресслужбі ДСНС надали оперативну інформацію щодо ліквідації лісових пожеж на території Зони відчуження станом на ранок 10 квітня. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

Так, площа розповсюдження вогню збільшилась наразі до 40 гектарів. Палає трава, очерет та лісова підстилка окремими осередками.

Вогонь знищує не тільки гектари лісу, але й домівки людей – рятувальникам довелося відселяти кілька родин самопоселенців – здебільшого це пенсіонери.

У пресслужбі зазначили, що станом на 9 год. 10 квітня у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділами ДСНС спільно з працівниками лісової охорони ДАЗВ продовжується гасіння пожеж на території Корогодського, Котовського та Денисовецького лісництв.

«До гасіння пожеж залучено 379 чол. та 100 од. техніки, з них від ДСНС 320 чол. о/с та 79 од. техніки (в тому числі 3 літака АН-32П та 2 вертольоти ДСНС, якими 9 квітня здійснено 67 скидів – 154 т води)», – повідомляє пресслужба.

Також у ДСНС повідомили про радіаційний фон по м. Києву та Київській області, зазначається, що він знаходиться у межах норми та не перевищує природних фонових значень:

м. Київ – 0,012 мР/год, Київська область – в межах 0,011 мР/год. при допустимому фоні 0,05 мР/год.

У зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення рівні потужності еквівалентної дози гамма випромінювання не змінилися:

м. Чорнобиль – 0,021 мР/год., на КДП Дитятки 0,01 мР/год. при контрольно допустимому рівні до 0,055 мР/год.

Нагадаємо,  затримали одного з винуватців масштабної пожежі в Чорнобилі (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

В лісах Чорнобиля знов пожежа: через пориви вітру вогонь перекинувся на 35 га (відео)

Популярні новини зараз

Колишня "Арка дружби народів" у Києві більше не є памʼяткою — наказ МКІП

Ректора КНУ ім. Т.Шевченка підозрюють у розкраданні коштів — створено петицію з вимогою звільнити та притягнути до відповідальності

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

У Київраді чотири нові депутати — депутата-втікача Трубіцина і підозрювану у ДТП Ар'єву замінили екс-очільниця МОЗ та депутат-багач від БПП

Показати ще

Через підпали трави та сміття в Києві та області за добу сталось більше 60 пожеж