Олександр Крижановський — митець зі Львова, який в своїх роботах досліджує особистість, як соціальну одиницю. Перед тим як почати займатись малюванням Олександр досліджував історію України, зокрема діячів культури, різних поетів, письменників які часто за сумісництвом були художниками.

«Згодом у мене з’явилося бажання спробувати щось намалювати, бо я помітив, що візуальне чи образотворче мистецтво часто виступає у ролі предмету для комунікації чи соціального висловлювання», — розповідає про свій шлях Олександр.

Так він почав втягуватись сильніше у цю практику та завжди намагався фіксувати свої роздуми як письмово, так і за допомогою художнього медіа. Чим більше Олександр практикувався та навчався, тим сильніше відчував певну універсальність та незалежність на своєму шляху, розуміючи, що фактично все навколишнє середовище, різні його елементи та обставини можуть виявлятись у якості об’єкту чи суб’єкту культурного характеру.

Пізніше до цих колективних аспектів додалась його персональна історія, емоції відчуття, елементи самоспостереження та висловлювання.

22 листопада в столичному просторі «Ya Gallery» відкрилась перша персональна виставка Олександра Крижановського, яка триватиме до 17 грудня.

«Ознаки людини, сенсів, предметів. Ознаки, які вказують на певні явища. Іноді потрібно докласти зусиль для того, щоб щось з’явилось, іноді щось з’являється із нізвідки та йде в нікуди», — таким є опис експозицій від самого автора.

В просторі «Ya Gallery» також є творча крамничка з поліграфією, книгами, скульптурами сучасних митців, але також можна знайти і вінтажні речі, які стануть чудовим елементом натхнення та декору.