Депутат Київради звинуватив КП “Київтеплоенерго” у нецільовій витраті грошей з міського бюджету. Про це повідомляє сайт “Хрещатик.news” з посиланням на депутата Київради Володимира Левіна.

КП “Київтеплоенерго” розпочало свою діяльність 1 травня 2018 року, після закінчення договору між ПАО “Київенерго” та КМДА. Практично одразу у звітах підприємства почали з’являтися неточності.

Згідно зі звітом “Київтеплоенерго” за минулий рік отримало 2,3 млрд гривень з бюджету столиці. В документі вказано, що гроші були витрачені на:

  • закупівлю теплової енергії – 350 млн грн;
  • закупівлю основних фондів та товарно-матеріальних цінностей – 369 млн грн (257,9 млн майновий комплекс ПАО “Київенерго”, 98 млн грн — автотранспорт, 131,1 млн грн — комп’ютерне та офісне обладнання);
  • фонд оплати праці – 390 млн грн;
  • закупівлю природного газу – 887 млн грн;
  • виробничі витрати – 100 млн грн;
  • перевірку та ремонт комерційних засобів;
  • перевірку та ремонт комерційних засобів обліку теплової енергії – 24,4 млн гривень;
  • програму аварійного ремонту теплових мереж і відновлення благоустрою – 133,4 млн грн.

В ефірі телеканалу “Київ” Володимир Левін заявив, що звіти “Київтеплоенерго” не відповідають дійсності. Насамперед пункт про закупівлю майнового комплексу ПАО “Київенерго” на суму 257,9 млн грн. Депутат вважає, що ці гроші були витрачені на закупівлю товарів.

Крім того, дані про закупівлю теплової енергії зі звіту та з інформації, отриманої депутатом особисто, суттєво відрізняються. У звіті значиться сума 350 млн грн, а по іншим даним це сума складає 370 млн гривень, 191 з яких повернувся у вигляді оплати від населення. На думку депутата, за звітний період від населення могло повернутися до 90% від вказаної суми, але у звіті сума вказана як використана та вимагає списання. Володимир Левін вважає, що КП “Київтеплоенерго” невідомо куди витратило близько 600 млн свого уставного фонду.

З його слів, керівництво підприємства обманом отримало 257,9 млн гривень на закупівлю майнового комплексу ПАО “Київенерго”, а по факту купувало майно: більярд, гойдалки, піаніно, штучна ялинка, пляжна парасоля та інше. 46 199 найменувань на суму 269,4 млн гривень.

Депутат допускає, що підприємство приховує ще багато інформації й нераціонально витрачає мільярди гривень, тому заявив, що депутати Київради будуть звертатися до правоохоронних органів.

Нагадаємо, Схема на 800 млн: СБУ викрила незаконне заволодіння сотнями гектарів київських земель

Читайте також:

В Україні офіційно підтвердили перший випадок коронавірусу: МОЗ (відео)

Масове ДТП на Дорогожичах: зіткнулись три автівки