Жителі столиці запропонували як мінімум шість місць для встановлення скульптури борщу з метою увіковічення національної української страви.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської адміністрації, на яку посилається “Інтернет Віче”.

За словами ініціатора встановлення скульптури, шеф-кухаря Євгена Клопотенка, кияни запропонували власні варіанти локації, де можна встановити скульптуру борщу, серед них найпопулярнішими є Житній ринок, Поштова та Контрактова площі, Бессарабка, парк імені Тараса Шевченка, Арка дружби народів тощо.

«Нашу ініціативу підтримали кияни – це показує, що арт-об’єкт є цікавим для місцевих жителів. Я вдячний усім людям, які запропонували свої варіанти локацій для встановлення скульптури. Борщ є українською національною стравою, яку необхідно популяризувати у світі, адже гастротуризм є дієвим інструментом для підвищення привабливості столиці», – розповів Євген Клопотенко.

У мерії зазначили, що незабаром буде оголошено конкурс проєктів серед професійних скульпторів, а сама композиція буде виготовлена за кошти приватних осіб.

Нагадаємо, КМДА запропонувала киянам обрати місце для встановлення скульптури борщу для увіковічення національної української страви та розвитку гастрономічного туризму.