У столиці викрили схему незаконного переправлення іноземців через держаний кордон України. Її організаторка – киянка 1969 року народження. За “нагороду” у 30 тисяч гривень жінка надавала послуги із незаконної легалізації іноземців.

Як розповіли у столичній поліції, жінка сприяла легалізації мігрантів шляхом укладання фіктивних шлюбів з українками, пише “Великий Київ”.

52-річну організаторку зловмисної схеми затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час передачі коштів за фіктивне свідоцтво про шлюб.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Вирішується питання щодо оголошення фігурантці про підозру у скоєнні цього злочину та обрання запобіжного заходу. Слідчі дії тривають, правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до нелегального переправлення мігрантів через державний кордон України.