У застосунку Київ Цифровий триває опитування щодо перейменування ще 3 топонімів міста. Висловитись з приводу переменування можна до 18 червня.

  • пропонується перейменувати провулок Виноградний у Печерському районі на провулок Дениса Монастирського.
  • вулицю Електротехнічну в Деснянському районі — на вул. Героїв Енергетиків.
  • на пропозицію посольства Литви в Україні, підтримати повернення назви вулиці Німанської до литовського варіанту назви річки – Нямунаську.

Раніше, петиція Ади Роговцевої щодо перейменування вул. Німанської на честь загиблого Героя України Дмитра “Да Вінчі” Коцюбайла, набрала необхідну кількість голосів. У КМДА відповіли, що “винесуть варіант на електронне голосування”.

ℹ️ У Хмельницькому відкриють меморіальну дошку на честь Дениса Монастирського. У Хмельницькому вшанують пам’ять міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, який загинув під час авіакатастрофи у Броварах. 12 червня йому могло б виповнитись 43 роки. У рідному університеті Монастирського вирішили організувати захід, присвячений його пам’яті. Зокрема, присутніх запрошують поділитись спогадами про роки, проведені разом, а також спільну роботу і дружбу. Монастирський багато років викладав у Хмельницькому університеті управління та права імені Леоніда Юзькова. Тому захід запланували саме тут у понеділок, 12 червня. Початок: о 12-ій годині. За адресою: вулиця Героїв Майдану, 8, лекційний зал № 1 імені Радомира Кондратьєва. Також на фасаді навчального корпусу №1 планують відкрити меморіальну дошку на честь екс міністра.