Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер подав у відставку.
Як зазначає CNN, Волкер подав у відставку через день після оприлюднення звіту викривача, в якому йшлося про приховування Білим домом змісту розмови між Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським.

За інформацією телеканалу, спецпредставник Держдепу допоміг організувати зустріч адвоката Трампа Рудольфа Джуліані та помічника Зеленського Андрія Єрмака.

Палата представників має допитати Волкера наступного тижня у зв’язку з розслідуванням імпічменту президента США Дональда Трампа Палатою представників, пише The New York Times

У 2017 році колишнього представника США при НАТО Курта Волкера призначили посланником Держпартаменту США щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. Практика мати спецпредставників у різних країнах звична для американців, але у випадку України така посада була створена вперше.

Волкер починав кар’єру аналітиком ЦРУ в 1986-му, невдовзі приєднався до Державного департаменту.

У 1997-му він працював із сенатором Джоном Маккейном, а за рік долучився до місії США при НАТО, де провів три роки.

Волкер був виконавчим директором Ради національної Безпеки США. У цій ролі готував два саміти НАТО у 2002 у Празі, присвячений переговорам щодо приєднання до НАТО країн Східної Європи, та у Стамбулі 2004, який запам’ятався складними стосунками з Росією і був проігнорований Володимиром Путіним.

У 2008-му за президентства Джорджа Буша Волкер став послом США при НАТО, отримавши схвальні відгуки за свою діяльність.