Країни Великої семи пообіцяли підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно в її боротьбі з російськими військами, а також закликали до більшої взаємодії з Китаєм для стабілізації відносин із другою за величиною економікою світу.

Після зустрічі вищих дипломатів G7 в Японії, блок засудив війну Росії проти України найрішучішим чином. Країни підтвердили підтримку мирного плану українського лідера Володимира Зеленського, водночас критикуючи безвідповідальну ядерну риторику Росії, повідомляє Delo.ua з посиланням на Вloomberg.

“Сьогодні ми знову зобов’язуємося підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, а також надавати стійку безпекову, економічну та інституційну підтримку, щоб допомогти Україні захистити себе, забезпечити своє вільне та демократичне майбутнє та стримати майбутню російську агресію”, – йдеться у заяві.

Окрім того, у комюніке, оприлюдненому у вівторок після зустрічі йдеться, що країни G7 блокуватимуть російські активи доти, доки не завершиться війна в Україні. В повідомленні зазначається, що Росія повинна заплатити за завдану шкоду, тому заморожені активи будуть передані на відновлення України.