У затоку «Верблюд», що знаходиться в Оболонському районі Києва, 5 листопада 2019 року випустять близько 7 тонн молоді риб: 250 тисяч екземплярів рослиноїдних видів риб та коропа і майже 5 тисяч екземплярів щуки. Про це повідомляє Державне Агентство Рибного Господарства (ДАРГ).

У ДАРГ зазначили, що процес зариблення контролюватиме комісія та працівники Київського рибоохоронного патруля, на заході будуть присутні представники громадських та міжнародних профільних організацій та місцеві жителі. Організатори заходу запрошують всіх бажаючих долучитись до акції вселення водних біоресурсів.

«П’ятого листопада 2019 року об 11 годині відбудеться вселення водних біоресурсів у затоку «Верблюд», що в Оболонському районі м. Києва. До водойми буде випущено 250 тис. екз. рослиноїдних видів риб та коропа і 4,5 тис. екз. щуки. Загальна вага зарибку складе близько 7 тонн. Середня вага одного екземпляра рослиноїдних видів риб і коропа становитиме від 25 грамів, а щуки – від 100 грамів.

Зарибок вирощено в ДУ «Херсонський виробничо-експериментальний завод по розведенню молоді частикових риб» та ДУ «Новокаховський рибоводний завод частикових риб» за рахунок державного бюджету.

Процес зариблення контролюватиме комісія та працівники Київського рибоохоронного патруля.

На заході будуть присутні Голова Держрибагентства Ярослав Бєлов, представники громадських та міжнародних профільних організацій, місцеві жителі.

Запрошуємо представників ЗМІ та всіх небайдужих до стану рибних запасів долучитись до акції вселення!» – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, біля озера в Дарниці облаштують фітнес-парк

Читайте також:

Русанівські фонтани сховали до весни

Київводоканал запустив новий сервіс