Речник Священного Синоду Євстратій Зоря у Facebook повідомив про затверджені Священним Синодом практичні настанови для єпископату, духовенства і вірних у зв’язку з оголошеною пандемією особливо небезпечної коронавірусної хвороби (COVID-19). Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

Зокрема:

  • В храмах будуть припинені богослужіння або змінено їх порядок так, щоб в них брало участь дозволене карантинними заходами кількість осіб.
  • Божественні літургії проводитимуть за присутності визначеної обмеженням кількості осіб, просячи мирян залишатися вдома, долучаючись до спільної молитви через засоби відеотрансляції. Бажаючі сповідатися і причаститися можуть це зробити протягом цілого дня, при дотриманні умов приготування. Пастирям у кожному конкретному випадку виявляти належну розсудливість.
  • Протягом дня храми мають бути відкритими для особистого відвідування і молитви, спілкування зі священнослужителями при додержанні загальних правил.
  • На час пандемії достатнім виявом шанування святинь (Хреста, ікон, святих мощей) є поклоніння/поклон перед ними, без цілування; зазначене також застосовується до особистих вітань та вияву пошани між членами Церкви, зокрема між священнослужителями і мирянами під час подання благословення. При поданні благословення Хрестом – достатньо здійснити осінення ним, без цілування.
  • Не проводити загальних Соборувань, але подавати це Таїнство індивідуально особливо потребуючим у відповідності з його сенсом та традицією.
  • Таїнство Хрещення і чин похорону здійснювати з дотриманням загальних обмежень щодо числа присутніх.

Нагадаємо, Карантин в Україні може буде продовжений після 3 квітня: Віктор Ляшко (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Коронавірус: киянам пояснили, що робити та куди звертатись при симптомах (відео)

Маски, тести, дезинфекція, карантин: Кличко відповів на найактуальніші питання киян (відео)