Комендантська година, оголошена на Київщині, носить рекомендаційний характер, бо може бути введена лише за умови надзвичайного стану. Наразі країна живе в режимі надзвичайної ситуації. Таке роз’яснення надала Нацполіція, повідомляє Хрещатик.News.

“Постановою Кабінету міністрів України та постановою головного державного санітарного лікаря України прийнято ряд карантинних заходів та рекомендацій для попередження поширення коронавірусної інфекції. Поліція та Нацгвардія насамперед проводить широку роз‘яснювальну та профілактичну роботу серед громадян щодо необхідності їх дотримання”, – йдеться у повідомленні на сайті Національної поліції.

Однак у деяких регіонах, а також на Київщині, місцеві комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій заборонили виходити з дому з 13-ї години 11 квітня до 06-ї години ранку 13 квітня. Тобто ввели комендантську годину.

“Утім це рішення комісії носить виключно рекомендаційний характер, адже комендантська година можлива лише за умови введення правового режиму надзвичайного стану“, – зазначають у Національній поліції.

Що таке режим надзвичайної ситуації і чим від відрізняється від надзвичайного стану, досліджував Хрещатик.News .

Нагадаємо, 10 квітня в Київській області посилили карантин і запровадили додаткові обмеження.

Читайте також:

Шмигаль оприлюднив сценарій виходу з карантину

Кияни за порушення карантину сплатили 100 тис штрафів: коментар юриста

Посилене патрулювання у вихідні та примусовий карантин: брифінг Кличка (наживо)