6 квітня під час прес-брифінгу мер Києва Віталій Кличко прокоментував посилення в столиці обмежувальних заходів щодо COVID-19. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

Як заявив Кличко, йому зрозуміло обурення киян щодо нових обмежень, які введені із 6 квітня, але, треба чітку дотримуватись карантину, щоб не було стрімкого зростання кількості хворих на коронавірус.

«Я знаю, що багато дискусій останніми днями з цього приводу. І багато обурення. Мені теж можуть не подобатися деякі моменти. Я, наприклад, звик щоранку тренуватися – їздити на велосипеді Трухановим островом. І теж люблю прогулятися інколи парком. Але уряд ухвалив такі правила. І їх доведеться виконувати всім. Ще раз підкреслю: ми повинні зробити все, щоб ситуація не рвонула – щоб не було стрімкого зростання кількості хворих», – наголосив мер столиці.

За словами мера, треба витримати кілька тижнів карантину, щоб стримати динаміку розповсюдження інфекції і тоді можна буде говорити про послаблення обмежень.

Кличко також прокоментував ситуацію щодо можливого обмеження руху на приватних автівках під час карантину.

Такі додаткові обмеження можуть бути в разі погіршення ситуації в країні під час пандемії. В такому випадку дозволять пересуватись тільки тим, хто працює на стратегічних об`єктах міста.

Мер звернувся до киян дотримуватись правил карантину, щоб не було погіршення ситуації в місті.

«Щодо обурення з приводу моїх слів про можливе обмеження руху приватного транспорту в місті. Так от: якщо і далі триватиме недотримання правил, держава може запровадити найсуворіші обмеження. Зрозуміло, що тоді вони будуть і в Києві. Коли їздитимуть тільки ті, хто забезпечує життєдіяльність міста. Саме тому я щоразу звертаюся до всіх не доводити ситуацію до цього! Все залежить від вас. Адже ніяка влада, ніхто не зможе врятувати вас, якщо ви цьому опираєтеся!» – підкреслив Віталій Кличко.

Нагадаємо, Кличко розповів про кількість неробочих апаратів ШВЛ в лікарнях Києва

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Через карантин у безоплатній відпустці опинилось пів мільйона киян: Кличко

Про задимлення та посилення карантину в Києві: брифінг Кличка (наживо)

Популярні новини зараз

У столиці відбудеться Фестиваль української писанки, планують встановити світовий рекорд з писанкарства — МКІП

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

У столиці заквітла найдовша в Україні алея сакур

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Показати ще