Якщо не вдасться жорсткими заходами локалізувати епідемію, кількість жертв може бути катастрофічною.  Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на відеозвернення міністра охорони здоров’я Іллі Ємця.

У відеозвернення до медиків та українців пан Ємець нагадав, що в Україні наразі – епідемія коронавірусної інфекції, яка швидко поширюється.

“І ці цифри будуть збільшуватись. Я завжди казав і буду казати людям правду: кількість жертв буде зростати”, – констатував очільник МОЗ.

Міністр зазначив, що з досвіду медиків Китаю, в боротьбі з епідемією є три важливі етапи.

  • Це профілактика, коли важливо не пустити вірус в країну. Як свідчать дані, які щодня оновлюються, Україна цього зробити не змогла.
  • Потім – локалізація, що вдалося Китаю, проте не вдалося Європі. Україна може виконати це завдання лише жорсткими заходами.
  • Третій етап – лікування, до якого, як зазначає пан Ємець, медична система України не готова.

“Незважаючи на те, що наша країна вже вступила в посилену стадію боротьби з коронавірусом, дехто навмисно створює перепони у роботі міністерства, – зазначає міністр. – Переслідуючи свої особисті мотиви, вони ставлять під загрозу життя та здоров’я тисяч українців. З усією відповідальністю заявляю: якщо нам і далі будуть заважати працювати, кількість жертв може бути катастрофічною”.

Нагадаємо, станом на ранок 26 березня в Україні  зафіксовано 156 випадків захворювання на коронавірус, а також п’ята смерть.

Читайте також:

Три українські компанії розробили тест-системи для коронавірусу: МОЗ

МОЗ перевірить на коронавірус всі недавні смерті від пневмонії

МОЗ вимагає ввести надзвичайний стан