Генеральна прокуратура анонсувала вручення підозри кандидату в депутати, ексміськголові Ірпеня Володимиру Карплюку. Його запросили на вручення підозри 19 липня.

Про це повідомила прес-секретарка генпрокурора Лариса Сарган.

Підозру підготували за частиною 4 статті 191 “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах”.

“Випереджаючи заяви про “політичні переслідування”, зазначу лише, що в кримінальному провадженні, де фігурує відомий мер Київщині, лише суцільна економіка”, вказала прес-секретарка Луценка.

До повідомлення ГПУ Карплюк заявив, що інформація про підозру є фейком. Адже жодних повісток до ГПУ, поліції чи інших органів він не отримував.

“Кандидату в народні депутати України по 95 округу Володимиру Карплюку не вручали, не оголошували повідомлення про підозру у вчиненні жодних злочин. Інформація про це є провокацією з боку політичних опонентів, поширена виключно у ЗМІ та не підтверджена на сайті Генпрокуратури України”, ідеться на його сторінці.

Володимир Карплюк іде на парламентські вибори самовисуванцем у 95 виборчому окрузі (Ірпінь та частина Києво-Святошинського району).

Карплюк пішов з посади міськголови у липні 2018 року. Його рішення пов’язували з триваючим упродовж кількох тижнів в Ірпені “Антикорупційним марафоном”, що набрав обертів та посилив суспільний резонанс.

У 2015 Карплюк задекларував 67 квартир, придбаних у 2013.

У 2017 ексочільнику Ірпеня повідомили підозру за можливе зведення житлового комплексу без дозволів і ліцензій, а також порушення безпеки під час робіт з підвищеною небезпекою. Унаслідок інциденту одна людина загинула, ще одна отримала тяжкі ушкодження. Цього ж року Карплюку повідомили підозри за статтями: створення, керівництво злочинною організацією з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, вчинення злочину групою осіб), заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великому розмірі у складі злочинної організації.