Голова Національної служби здоров’я України Олег Петренко відмовився від пропозиції очолити Міністерство охорони здоров’я.

Міністерське крісло у новому уряді можуть віддати колишньому керівнику Одеської ОДА Максиму Степанову, повідомляє LB.ua.

Петренко розповів, що зустрічався з президентом Володимиром Зеленським, і під час зустрічі йому запропоновали стати міністром охорони здоров’я.

“Проте в ході розмови ми прийшли до спільного висновку, що перша лінія змін і основні завдання в системі в найближчі два роки стоять саме перед Національною службою здоров’я… Тому було прийнято рішення, що я буду зараз більш корисним на посаді глави НСЗУ”, сказав Петренко.

За даними джерел LB.ua, основним кандидатом на посаду міністра охорони здоров’я зараз є екс-глава Одеської ОДА Максим Степанов. Його звільнив екс-президент Петро Порошенко між першим і другим турами президентських виборів.

Раніше повідомлялося, що президент України запропонує призначити на посаду прем’єр-міністра заступника голови Офісу президента Олексія Гончарука.