У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт № 4004,, на основі якого інтернет-провайдеру повинні будуть на вимогу надавати усю інформацію про користувачів. Про це повідомляє сайт “Хрещатик.news”, з посиланням на Детектор Медіа.

Ініціатором законопроєкту є депутат від партії “Слуга Народу” Денис Монастирський. Даний законопроєкт має внести зміни до Кримінального процесуального кодексу України та, на думку депутатів, допоможе ефективніше боротися з кіберзлочинністю та використовувати електронні докази (текстові документи, графічні зображення, плани, фотографії, відео- та звукозаписи; віртуальні активи; вебсайти та сторінки; текстові, мультимедійні та голосові повідомлення; метадані; бази даних тощо) у кримінальному провадженні.

Якщо закон приймуть, провайдери за власний кошт мають встановлювати в телекомунікаційних мережах технічні засоби, необхідні для проведення розшукових дій та доступу до інформації про зв’язок та абонента. Крім того, провайдерів змусять сприяти правоохоронцям у проведенні оперативно-розшукових заходів та забезпечувати захист техзасобів від несанкціонованого доступу.

Нагадаємо, Виходити заборонять: Рада хоче закабалити тих, хто працює дистанційно

Читайте також:

У Києві посилюють карантин: через помаранчеву зону в столиці знов вводять низку заборон (перелік)

“Клоуна до цирку”: націоналісти розмалювали паркан біля резиденції Зеленського (фото)

Двох хасидів видворили з України за хуліганство в Умані: Геращенко