Законопроєкт 4051 розробили та зареєстрували народні депутати на чолі з головою Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галиною Третьяковою. Про це повідомляє сайт “Хрещатик.news” з посиланням на Громадське.

Згідно з законопроєктом, планується запровадити кілька видів самостійної роботи дистанційну та надомну.

Дистанційна робота передбачає вільний формат праці, працювати можна у будь-якому місці за бажанням працівника. Робочий час можна розподіляти на власний розсуд, крім того, на цих співробітників не поширюються правила внутрішнього розпорядку.

Надомна робота передбачає, що працівник працює за місцем проживання, де за ним закріплено робочу зону та необхідні технічні засоби. Працівники зобов’язані дотримуватися режиму та не можуть змінювати місце роботи без погодження з керівником.

Працівник матиме можливість поєднувати дистанційну роботу з роботою в офісі. А керівництво буде зобов’язано забезпечити точний облік відпрацьованого часу та ефективний контроль за раціональним використанням робочого часу працівником.

Дистанційна робота в Україні стала для багатьох організацій вимушеним кроком, у зв’язку з карантином, але законодавчо ніяк не врегульована, тому такий законопроєкт, це необхідність.

Нагадаємо, “Клоуна до цирку”: націоналісти розмалювали паркан біля резиденції Зеленського (фото)

Читайте також:

У Києві посилюють карантин: через помаранчеву зону в столиці знов вводять низку заборон (перелік)

Двох хасидів видворили з України за хуліганство в Умані: Геращенко

COVID-антирекорд: В Україні захворіли більше 3 тисяч, в Києві – більше 400