У 2021 році в Україні почне підвищуватися вікова пенсійна планка, тому на пенсію у 60 років зможуть вийти лише ті, хто має 28 років стажу. Таким чином, мінімальна вимога в Україні зросте ще на 12 місяців, повідомляє Хрещатик.News.

Щороку потрібний стаж буде збільшуватися. У 2028 році планка зросте до 35 років. Це означає, що якщо вам зараз 40 років, у вас вже має бути мінімум 15 років стажу.

Три віки

Зараз в Україні існують три віки для виходу на пенсію: 60, 63 і 65 років. Депутат Верховної Ради від “Слуги народу” Галина Третьякова, яка очолює комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, заявила, що вибір кожного з них залежить від накопиченого трудового стажу. З кожним роком необхідний стаж збільшується, і в майбутньому повинен досягти 30 років.

Таким чином, за словами Третьякової, якщо людина виходить на пенсію в 60 років, то у неї, цілком ймовірно, ще не буде необхідного стажу. Вже в 2030-х роках кількість таких людей в Україні має перевищити половину.

Зараз для того, щоб вийти на пенсію в 63 роки, потрібно від 17 до 27 років трудового стажу. Вже до 2028 року ці межі складуть від 25 до 35 років.

До цього часу, як вважають фахівці, лише половина українців зможе виходити на пенсію після досягнення 60-річного віку. Всім іншим доведеться працювати до 63 або 65 років.

За матеріалами сайтів Обозреватель, Finance.

Нагадаємо, Колишні військові вимагають чесних пенсій під Офісом Зеленського (відео)

Читайте також:

Україна не зможе виплачувати пенсії через 15 років – Шмигаль (відео)

Через карантин пенсiонерам доплатять до пенсії по 1 тисячі гривень: Уряд