23 березня під час онлайн-брифінгу Міністр соціальної політики України Марина Лазебна запевнила, що у період карантину через коронавірус всі соціальні програми будуть виконуватися. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на «Урядовий портал».

«Уряд гарантує безперебійну роботу програми житлових субсидій. Більше того, вона буде розширена», – повідомила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

За словами Міністра, буде спрощено порядок надання субсидій для людей, які втратять роботу в період карантину.

Водночас Міністр наголосила, що Уряд гарантує, що на час карантину штрафні санкції не будуть застосовуватися при утворенні заборгованості за комунальні послуги.

«Це вже прийнято на рівні закону, ми його продублюємо в рішенні Уряду та дамо відповідні доручення органам місцевого самоврядування його контролювати. Це робиться для того, щоб пенсіонери, які є в зоні ризику, максимально перебували вдома», – зазначила вона.

Також, як повідомила Марина Лазебна з квітня буде виплачено по 1 тисячі гривень більше мільйона пенсіонерам, які отримують пенсію до 5 тис. грн.

Крім того, за її словами, з травня Уряд розпочне індексацію трудових пенсій на 11%, після якої гарантоване підвищення отримають 7 млн пенсіонерів. Одночасно з травня буде встановлено щомісячну доплату до пенсії у розмірі 500 грн для 1,5 млн пенсіонерів, яким виповнилося 80 і більше років.

«І цю доплату, і індексацію пенсій Пенсійний фонд проводить автоматично, тому нікуди і нікому звертатися не потрібно», – наголосила Марина Лазебна.

Зазначається, що сьогодні Міністерство соцполітики розробляє проєкт «Допомога літній людині», щоб перевести максимально пенсіонерів на банківські картки, що дасть їм змогу здійснювати оплати за компослуги, покупки ліків, харчів тощо не виходячи з дому.

Також Мінсоцполітики та соціально відповідальний бізнес створили онлайн платформу для допомоги літнім людям та людям з інвалідністю із доставки ліків та продуктів харчування.

Нагадаємо, В магазини та аптеки Києва тепер пускають не всіх: 1 людина на 10 кв. м

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Популярні новини зараз

У столиці няня-пенсіонерка штовхала та била дівчинку по обличчю, через те, що вона засинала в автобусі

У Києві люди вийшли на акцію "Free Azov" на підтримку військовополонених

У Києві проведуть Молодіжний філософський форум — дискутуватимуть та ділитимуться досвідом

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Показати ще

В КМДА пояснили, як отримати спецпропуск для громадського транспорту

В Києві можуть ввести надзвичайний стан: які саме обмеження він передбачає