Представники нової влади не озвучують імена кандидатур на посаду керівника Міністерства оборони. Поки що на чолі відомства залишається Степан Полторак.

Цих людей потрібно захищати, оскільки в країні триває війна. Про це розповів глава президентської партії Слуга народу Дмитро Разумков.

“Міністр оборони відрізняється від міністра закордонних справ, адже в країні йде війна, і ці особи все ж повинні бути захищені”, – сказав Разумков, передає ВВС News Україна.

Разумков ідентично відповів на питання про те, чи може стати віце-спікером в парламенті IX скликання або п’ятий президент Петро Порошенко, або кум президента країни-окупанта Віктор Медведчук.

“Я особисто за цю кандидатуру голосувати не буду”, – сказав він.

Також політик не став говорити напевно, що серед призначень в нову владу точно не буде заступника голови Адміністрації президента при Януковичі Андрія Портнова. Він після перемоги Володимира Зеленського на виборах президента повернувся з РФ в Україну і “мстить” позовами як особисто Порошенку, так і іншим чиновникам минулої влади.

Глава партії “Слуга народу” Дмитро Разумков запропонував опозиційним партіям висунути кандидатів на посаду віце-спікера Верховної Ради. Співголова “Опозиційної платформи – За життя” Вадим Рабінович запевнив, що їхня фракція не буде висувати на посаду віце-спікера свого лідера Віктора Медведчука.