Суму збитків, завданих державі, правоохоронці оцінюють у понад 3 млн гривень.

Про це, як передає , йдеться в повідомленні пресслужби Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону.

“Слідством установлено, що підозрюваний, маючи почесне звання “Заслужений будівельник України”, не виконав умови договору на пайову участь в будівництві житла та не передав Міністерству оборони України квартири у житловому будинку на території Київської області”

Зазначається, що отримані від МОУ бюджетні кошти будівельник привласнив та використав у власних інтересах, внаслідок чого державі нанесені збитки на суму понад 3 млн гривень.

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах). Стаття передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та накладення арешту на належне йому майно.

Нагадаємо, колишньому заступнику міністра оборони України та екскерівнику Департаменту державних закупівель цього відомства було повідомлено про підозру у розкраданні бюджетних коштів на закупівлі бронежилетів та форми для ЗСУ. Як зазначили у спецслужбі, наразі обидва зловмисники уже знаходяться під вартою за підозрою у схожих злочинах.