Громадяни країни-агресорки Росії неабияк збентежились, оскільки у багатьох громадських місцях прозвучало звернення президента України Володимира Зеленського. Це стало можливим завдяки вправній роботі невідомих хакерів.

Так, спочатку перелякані росіяни почули сигнал повітряної тривоги, а після цього до них звернувся український лідер. Відповідні відео з камер спостереження опублікував Telegram-канал Nexta, на якій посилається “Главред”.

“Тим, хто розуміє тільки російською мовою. Хочете жити – тікайте! Хочете жити – здавайтеся в полон! Хочете жити – боріться на своїх вулицях і за свою свободу. У вас і так все забрали. Або у когось з вас є нафтові вишки? Є палаци? Є виноградники? Може, є яхти? Або якийсь банк? За що ви взагалі боретеся?” – звернувся Зеленський до громадян РФ.

Глава української держави нагадав росіянам, що у них уже забрали все, що можна, і вони мають боротися за те, що ще залишилося, і не лізти на українську землю, в нашу душу та в нашу культуру.

Після звернення президента України громадянам держави-окупанта запропонували прослухати “Ой, у лузі червона калина”.

Варто зазначити, що росіяни чули звернення Зеленського в Абакані, Самарі, Іркутську, Москві, Махачкалі Пермі, Раменському та інших містах РФ.