Росія планомірно створила специфічну ситуацію, за якої на Заході чинитимуть тиск з метою піти на поступки російському президенту Володимиру Путіну. Тим, хто пропонує “рятувати чиєсь обличчя”, слід віддати свій Бранденбург та Піренеї. Польща буде максимально працюватиме над збереженням підтримки України, проте слід розуміти, що багато столиць Європи можуть не звертати уваги на таку позицію.

Про це, як пише “Главред”, заявив польський посол в Україні Бартош Ціхоцький.

У інтерв’ю Укрінформ він припустив, що Москва спеціально створила таку обстановку, коли країни-союзники чинитимуть тиск з метою поступок Путіну.

“Мені здається, що Росія дуже свідомо і цілеспрямовано створила таку ситуацію, коли союзники тиснутимуть на нас з метою піти на поступки”, – вважає дипломат.

За його словами, тим, хто на Заході висловлює ідеї щодо поступок Україною територій на Донбасі, або “порятунку чийогось обличчя” (Путіна, – ред.), слід замислитися над тим, щоб віддати свій Бранденбург (Федеральна земля Німеччини, – ред.) або Піренеї (гірська система у Франції, Іспанії та Андоррі, – ред.).

“Адже що для них Донецька чи Луганська області? Озвучувалися думки, що потрібно рятувати чиєсь обличчя. Тоді нехай віддають свій Бранденбург або Піренеї”, – додав Цахоцький.

Також він уточнив, що польська держава максимально працює над тим, щоб держави-союзники “не зійшли з дистанції”, і продовжували підтримувати Україну у відбитті військової агресії РФ. Однак така позиція не знаходиться в центрі уваги європейських столиць.

“Потрібно розуміти, що ми не в центрі уваги багатьох столиць”, – підкреслив Бартош Ціхоцький.