Про це повідомили у пресслужбі Київської міської влади.

Та нагадали, що Київрада ще у 2017 році задекларувала бажання прийняти на баланс міста Гостинний двір” та “Будинок Сікорського”.

Зазначається, що протягом значного періоду визначні пам’ятки архітектури Києва перебувають в аварійному стані та потребують негайного проведення першочергових протиаварійних робіт з подальшою реставрацією.

У січні 2020 року Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України звернулося до міської влади щодо уточнення відомостей про цільове використання майна після передачі його у комунальну власність.

“Фактично цим рішенням ми підтверджуємо, що після передачі Гостинного двору та трьох інших будівель у власність міста, вони будуть використовуватися для розвитку закладів культури та спорту, і не відчужуватимуться у приватну власність. Міська влада готова реставрувати пам’ятки за рахунок київського бюджету. Але це можливо лише після передачі до комунальної власності. Місто закликало Кабмін пришвидшити передачу будівель на баланс міста минулого року. Зараз ми знімаємо всі зауваження, тому, сподіваюся, справа піде швидше”, – повідомила ініціатор проекту рішення, депутат Київради Вікторія Муха.

Проєкт рішення також мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

Нагадаємо, 24 будинки на Пушкінській внесуть до реєстру пам’яток культурної спадщини

Читайте також:

Будинок Брезгунова та інші: у 2020 році у Києві реставрують 4 культурні пам’ятки

Київ буде боротись за статус Великої культурної столиці