Мер Києва Віталій Кличко головним бомбосховищем Києва на випадок спроби його захоплення російськими військовими назвав метрополітен.

Про це, як пише Liga.net, він сказав в ефірі телеканалу “Настоящее время”.

“Розроблено чіткий план. Дано інформацію щодо бомбосховищ, які знаходяться поблизу тих чи інших об’єктів. Ключовим бомбосховищем у Києві також виступатиме київський метрополітен, який у разі години ч буде готовий прийняти людей…” – сказав Кличко.

За його словами, на випадок надзвичайної ситуації в Києві є сирени, що сповіщатимуть про загрозу. Усі засоби масової інформації будуть давати інформацію про дії мешканців у тій чи іншій ситуації.

Відповідно до порядку оповіщення під час НС військового характеру, інформація про необхідність укриття населення передається через мережу дротового мовлення (квартирні та зовнішні гучномовці), а також через місцеві радіомовні станції і телебачення, пересувні автомобілі, оснащені гучномовцями. Для привернення уваги населення в екстремальних випадках перед передачею інформації включаються сирени й інші сигнальні засоби.

Якщо сигнал сирени застав людину вдома, вона повинна взяти одяг, засоби захисту (якщо є), документи, запас їжі, перекрити газ, електропостачання тощо, уточнити місце найближчого укриття. У разі, якщо НС застала на роботі, потрібно виконувати розпорядження керівника цивільного захисту суб’єкта господарської діяльності.