26 листопада в Національній науковій медичній бібліотеці України (вул. Л. Толстого, 7) відбудеться презентація книги Тетяни Водотики “Почесні громадяни Києва”. Про це повідомляє “Київська фундація культури” на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вхід на презентацію вільний.

Перед презентацією, о 17-00 відбудеться ознайомлювальна екскурсія романтичною будівлею XIX століття  відомого киянина, підприємця та мецената родини Терещенків – Олександра Ніколовича.

Бажаючи зможуть придбати книгу “Почесні громадяни Києва” за ціною видавництва (500 грн) та отримати автограф авторки.

«Київська фундація культури, Видавництво ВАРТО разом з авторкою книги “Почесні громадяни Києва. 1872-1917″ Тетяна Водотика представлять історію видатних КИЯН: Фундуклея та Чоколова, Бунге та Попова, родини Терещенків та Бродських та інших.

В особняк, що до 1917 належав одному з представників відомої родини підприємців та меценатів Терещенків, запрошуються всі, хто любить та поважає Київ, цікавиться його історією”, – зазначається в повідомленні.

На сайті Національної наукової медичної бібліотеки України зазначається, що книга молодої авторки Тетяни Водотики “Почесні громадяни Києва” відображає історію і культуру міста Києва, його родин, архітектури кінця 19 – початку 20 століть.

“Книга ″Почесні громадяни Києва. 1872-1917″ Тетяни Водотики є актуальною, адже до сьогодні не було списків таких громадян до 1917 року – Іван Фундуклей, Федір Терещенко, Нікола Терещенко, Володимир Караваєв, Микола Бунге. Видатні кияни, які формально не відзначені таким званням – родини Симиренків, Кульженків, Бродських та багато інших. Авторка книги, Тетяна Водотика, показує, хто в нас офіційно отримав це звання… Було три категорії людей: ті, хто дійсно достойні і отримали це звання, ті, які отримали його з якихось політичних міркувань, а також, як і зараз, ті, які достойні цього звання, але з якихось причин не отримали його”.

Нагадаємо, Національний художній музей України відкривається після реставрації

Читайте також:

У столичному музеї з’явилась найбільша воскова свічка України

Виставки, вистави, інсталяції: що підготував до Дня Гідності та Свободи музей Революції

 

Популярні новини зараз

Рівень води у Дніпрі знизився на понад 120 см, водопілля відступає — КМВА скасували І рівень небезпеки

Водопілля у столиці цьогорічний оновило рекордний рівень — КМВА

Начальника Солом'янського РТЦК перевели до бойового підрозділу через скандал з повісткою для журналіста "Слідство.Інфо"

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Показати ще