В соцмережах та деяких засобах ЗМІ продовжується поширення інформації про нібито підтверджений факт зараження коронавірусом Covid-19 у п`ятьох українців. При цьому інформація про коронавірус в Україні начебто підтверджена пресслужбою МОЗ. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

Міністр охорони здоров`я України Зоряна Скалецька заявила, що інформація щодо зараження українців на коронавірус не відповідає дійсності та звернулася до СБУ з проханням відреагувати на випадки поширення фейків щодо коронавірусу в Україні.

«Начебто від імені Міністерства охорони здоров’я та Центру громадського здоров’я був розповсюджений фейк про те, що в Україні начебто виявлено випадки зараження коронавірусом.

Я маю всі підстави вважати, що такі речі мають ознаку спланованої інформаційної атаки проти Міністерства охорони здоров’я. Тому я звернулась до голови Служби безпеки України з проханням відреагувати на ці випадки», – написала Зоряна Скалецька у Фейсбуці.

Пресслужба СБУ в свою чергу повідомляє про те, що вживає невідкладних заходів із встановлення обставин розсилання нібито від імені вітчизняного Міністерства охорони здоров’я листів з фейковою інформацією про начебто виявлення в Україні вірусу COVID-19.

Зазначається, що правоохоронцями встановлено факт розсилання фейкової інформації за допомогою використання іноземних сервісів.

«Наразі фахівці Служби безпеки України досліджують телекомунікаційне обладнання МОЗ для з’ясування всіх обставин інциденту. Вже зараз можна стверджувати, що лист був розісланий з використанням одного з іноземних сервісів поштових повідомлень з підміною адреси відправника», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Коронавірус: стали відомі результати тестування людей в обсервації у Нових Санжарах

Читайте також:

МОЗ створило для українців мультфільм про коронавірус (відео)

Адрес не називають: у Києві визначили лікарні, де прийматимуть людей з коронавірусом