На початку травня СБУ провела обшуки у Юрія Назарова, колишнього очільника проєкту цифровізації столиці KiyvSmartCity. Колишнього голову Департаменту інформаційних технологій КМДА підозрюють в розкраданні міських коштів. Про це повідомляє Хрещатик.News  з посиланням на власні джерела в КМДА.

Як повідомляють ЗМІ, обшуки в кабінеті Назарова проходять не вперше. В січні цього року СБУ вже проводила слідчі дії через розкрадання мільйонів бюджетних коштів, виділених на “інформатизацію столиці”.

Навіть карантин ексчиновнику  майже вдалося повернути собі на користь. На початку квітня – лише завдяки скандалу навколо закупівлі відеокамер, що вимірюють температуру, яку через карантин провели за спрощеною процедурою, – КМДА зберегла для міста 65 млн грн, відмовившись від сумнівної угоди.

18 квітня Юрій Назаров був звільнений мером з посади голови Департаменту інформаційних технологій КМДА – за угодою сторін. Проте чи дійсно у звільненні керівника KiyvSmartCity не має прихованих підводних каменів? Чи про обшуки у Назарова міській владі стало відомо заздалегідь?

Зазначимо, що чиновник має комфортний заміський будиночок на острові Долобецькому в Русанівській протоці, де іншим будувати суворо заборонено.

Будиночок Назарова на Русанівській протоці

Наразі колишній очільник KiyvSmartCity пропонує послуги консультанта для молодих IT-спеціалістів і держслужбовців, особливо всього що стосується Blockchain, Big Data, AI або IoT.

Нагадаємо, е-квиток, який з такими складнощами запроваджував KiyvSmartCity, коштував столичному бюджету 504 млн гривень.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Смартфон замість документів: Мінцифри перевів паспорти у додаток Дія

Як дотримуються карантину кияни слідкуватиме Telegram-бот