Директор товариства під Києвом постане перед судом за привласнення 1,2 млн гривень бюджету. Про це повідомляє сайт Хрещатик.News з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області.

«Вишгородським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури затверджено та направлено до суду для розгляду по суті обвинувальний акт відносно директора товариства за обвинуваченням у привласнені бюджетних коштів, підробленні офіційних документів та легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 та ч. 1 ст. 209 КК України)», – йдеться в повідомленні.

Як встановили слідчі, між Новопетрівською сільською радою Вишгородського району та товариством було укладено три договори на виконання робіт з реконструкції доріг в межах села Нові Петрівці за 3,5 мільйона гривень з бюджету.

Зазначається, що директор товариства склав акти приймання виконаних підрядних робіт та довідки про їх вартість, до яких вніс завідомо неправдиві відомості із завищеними обсягами фактично виконаних робіт та використаних матеріалів, на підставі яких замовником робіт на рахунок товариства були перераховані гроші.

Будівельно-технічні експертизи встановили, що вартість невиконаних робіт на об’єктах становить понад 1,2 млн грн, які привласнив обвинувачуваний директор.

За скоєний злочин директору підприємства загрожує до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, посадовців викрили у розкраданні майже 80 млн бюджету столиці

Читайте також:

Головний щасливчик тижня: гороскоп для всіх знаків Зодіаку з 14 по 20 вересня

Добирались до берега на рятувальному крузі: затримали трьох «мандрівників» з Африки

Організатори мають понести покарання: поліція відкрила справи через масові святкування Дня міста в Одесі та Дніпрі