ДТЕК Київські електромережі встановив першу платформу для гнізд лелек у приватному секторі на столичній Троєщині. Так київські енергетики убезпечили птахів від ураження струмом, а клієнтів – від аварійного відключення електропостачання. Повідомляє пресслужба ДТЕК Київські електромережі.

Необхідність встановлення таких технологічних домівок для лелек викликана тим, що ці прахи облаштовують свої гнізда на електропроводах, а це створює небезпеку і для лелек, і для стабільного режиму функціонування системи електрозабезпечення.

«В цьому році ми плануємо змонтувати ще три такі домівки для лелек в Києві. Піклуючись про птахів, ми виконуємо один з пунктів програми орнітологічної безпеки, важливої директиви Європейського Союзу. Нові «технологічні» гнізда розміщуються на платформах вище рівня проводів, а отже виключають ймовірність виникнення короткого замикання. Це важливий природоохоронний і протиаварійний захід», – прокоментував генеральний директор ДТЕК Київські електромережі Маріс Куніцкіс.

Також компанія ДТЕК Київські електромережі звертається з проханням до киян повідомляти про виявлення гнізд лелек на електроопорах на сторінку компанії у Фейсбуці.

Нагадаємо, коропи, товстолоби та щуки: у Дніпро випустять 7 тонн рибної молоді

Читайте також:

Літо затримується: Київ побив новий тепловий рекорд

13 двієнь і одна трійня: скільки маленьких киян прибуло за тиждень