Сьогодні, 28 липня депутати Київської міської ради на пленарному засідання повернули статус зелених насаджень загального користування земельним ділянкам у парку відпочинку Протасів Яр, що в Солом’янському районі столиці.  Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на сайт Київради.

Рішенням Київради внесено відповідні зміни до Генерального плану Києва: Київрада перевела ділянку на вулиці Миколи Амосова з території житлової і громадської забудови до території зелених насаджень загального користування.

«Йдеться про земельну ділянку площею 3,15 га на вулиці Миколи Амосова, яка розміщується у парку відпочинку Протасів Яр. Зелена зона з 1966 року є парком. Проте, незважаючи на цей статус, близько 30 гектарів лісу багато років тому були роздані приватним фірмам для забудови. Зокрема, у 2002 році ділянку на Миколи Амосова було переведено з території зелених насаджень загального користування до території житлової і громадської забудови. На цій підставі були внесені зміни до Програми розвитку зеленої зони міста Києва до 2010 року та концепції формування зелених насаджень в центральній частині міста. Таким чином земельну ділянку площею 3,15 га у парку відпочинку Протасів Яр було виключено з переліку зелених територій загального користування міста Києва. І там планувалася забудова», – йдеться на сайті Київради.

Рішення підтримали 74 депутати Київради.

Нагадаємо, сквер Чкалова в Києві захистили від знищення

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал   – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Суд зобов’язав забудовника знести зайві поверхи у новобудовах на Берковцях

Столичний суд заборонив будівництво ЖК біля музею Пирогово