Колишній секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк вирішив піти з посади, бо не хоче брати участі у “підкилимних іграх деяких персонажів”.

“Мені просто не цікаві підкилимні ігри, якими займаються деякі персонажі.

Я запропонував президентові кілька варіантів, щоб виправити ситуацію, але до єдиної позиції ми не дійшли. Хоча стосунки у нас залишилися конструктивними. Не відкидаю, що буду йому допомагати, консультувати. Усе-таки я підтримував його від самого початку кампанії, тому бажаю йому успіху”, – сказав Данилюк “Гордону”

“Зараз визначатимуся, чим займатися далі. Надходять пропозиції, зазвичай пов’язані з бізнесом. Щоправда, вони переважно з інших країн, а мені цікаво попрацювати в Україні.

Думаю, це буде незалежна платформа. На цьому етапі, мені здається, так буде правильно”, сказав екс-чиновник.

“У багатьох із тих, хто прийшов (у владу. – ред.), не вистачає професіоналізму. Це системна проблема, яка несе ризик. Сподіваюся, буде зроблено висновки і президент проведе коригування. Незважаючи на те, що його тягнуть в інший бік. Інакше будуть проблеми. Від його команди багато чого чекають. І якщо ці великі очікування не реалізуються, усі дістануть серйозну психологічну травму. І не тільки. Час дуже цінний. Зараз важливий період інші країни відвертаються від України, займаючись своїми проблемами”, заявив Данилюк.

Президент Володимир Зеленський звільнив Олександра Данилюка з посади секретаря Ради національної безпеки та оборони.

Відповідний указ глава держави видав 30 вересня.