У київських коронавірусних лікарнях нещодавно сталося два самогубства. Є версія, що люди розлучаються з життям через нестачу кисню, викликану ковідом. Але психолог-кримінолог не згоден з цим, інформує Хрещатик.News із посиланням на сайт Україна24.

“У жодному разі нестача кисню в організмі не може на це впливати”, – прокоментував самогубства та можливі їхні причини психолог-кримінолог Володимир Абрамян.

“Самогубство ніколи не буває “сьогодні”, воно завжди буває “вчора”. Іншими словами, людина була до цього готова, а та сама хвороба, яка може бути причиною, й, скажімо, смерть близької людини, розрив шлюбу, багато факторів можуть впливати”, – підкреслив психолог.

Абрамян розповів, що, як правило, людина “готується заздалегідь”, і це можна помітити й вжити заходів.

“Людина якимось чином готується. Як правило, вона робить суїцидальні спроби, заявляє прямо або побічно, що готується. А потім сама хвороба, мається на увазі COVID, діє як остання крапля”, – відзначив Абрамян.

Психолог вважає, що одна з причин самогубств – нагнітання загального страху, в тому числі за допомогою ЗМІ.

“Страх може бути причиною, це дуже серйозна проблема. Ми його нагнітаємо з усіх боків, і телебачення в першу чергу. Люди постійно перебувають у страху”, – наголосив Абрамян.

Нагадаємо, У столичних лікарнях для пацієнтів з коронавірусом стались два самогубства

Читайте також:

Червону зону розширили: в Україні оновили карантинний розподіл

Чому жінки менш схильні до ковіду, аніж чоловіки – вчені