У четвер, 2 березня, російські окупанти, цілком ймовірно, почали масштабну провокацію у Брянській області. У ранкові години в тамтешніх пропагандистських ЗМІ почався шквал повідомлень про те, що в цьому регіоні нібито діють українські диверсанти, йдуть “бої” і “захоплення заручників”.

Про це пише “Главред”.

У путінському ФСБ кажуть, що в прикордонному з Україною Климовському районі Брянської області спільно з Міноборони країни-агресора проводять заходи зі знищення озброєної української ДРГ у складі нібито “50 озброєних людей з жовтими пов’язками”. Причому, мовляв, українці швидко розділилися на дві частини і пішли у напрямку до населених пунктів Любечани і Сушани. І там нібито йдуть жорсткі бої.

Але потім почався традиційний російський бардак. І якась неназвана місцева мешканка Климовського району вже спростувала слова, що “обстрілу не було обстрілу шкільного автобуса”, а “частина шкіл все-таки працює”.

Далі, путінські ЗМІ почали навперебій повідомляти про те, що диктатор Путін найближчим часом проведе екстрене засідання Ради безпеки країни-агресора.

Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на джерела в Держдумі РФ.

Порталу Бабель в Генштабі ЗСУ категорично відкинули будь-яку причетність українських військових до спецоперацій за кордонами України.

“Все, що відбувається в Росії — це опір місцевого населення путінському терористичному режиму, недотримання заходів пожежної безпеки або інші причини, які не залежать від ЗСУ. Зокрема, повідомлення в інтернеті про події на Брянщині є зухвалою московською провокацією”, — заявили у відомстві.

Незабаром в месенджері Telegram було опубліковано відео організації “Російський добровольчий корпус”, члени якої взяли відповідальність за всю операцію на себе. І заявили, що прийшли в Брянську область, “щоб показати співвітчизникам, що надія є, що вільні російські люди зі зброєю в руках можуть боротися з режимом”.