Зазначається, що у ЗМІ з`явилась інформація щодо ліквідації книжкового ринку та будівництві на його території однойменного ТРЦ. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

Як заявив мер Києва Віталій Кличко під час зустрічі з представниками книжкового ринку «Петрівка», будівництво ТРЦ на території ринку наразі не планується:

«Ми вивчили документи. За даними реєстру прав власності, книжковий ринок розташований на двох орендованих земельних ділянках за адресою: вулиця Степана Бандери, 10 в Оболонському районі столиці. Цільове призначення земельних ділянок – для будівництва, експлуатації та обслуговування багатофункціонального торгово-розважального комплексу та паркінгу. Орендар – ТОВ «Книжковий ринок». Також детальним планом території в межах вулиць Вербової, Куренівської, Богатирської, Московського проспекту, Набережно-Рибальської, залізничної колії на зазначених ділянках передбачено розміщення ТРЦ відповідно до цільового призначення земельних ділянок. Утім, на цей час, згідно з даними електронної бази документообігу Департаменту архітектури, на ці ділянки містобудівні умови та обмеження не надавались! Тому, хто і навіщо підбурює людей – треба з’ясувати».

Також міська влада обіцяє відстоюватиме інтереси громади міста у правовому полі та звернеться до правоохоронців з вимогою взяти на контроль це питання, щоб не допустити протизаконних дій.

Нагадаємо, замість книжкового ринку Петрівка планують побудувати черговий ТРЦ

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Суд заборонив скандальне будівництво ЖК біля Кирилівської церкви в Києві

Будь-які забудови Софії Київської та Лаври – неприпустимі: Мінкультури