Замість молодих каштанів на головній вулиці столиці висадили кущі ялівцю. Як повідомив Київзеленбуд, каштани убрали з Хрещатика через сухостійних стан дерев, зазначає «Хмарочос».

«Каштани, висаджені вздовж столичних доріг, на жаль, вже не витримують сучасних умов міста – забруднення та загазованість повітря, потепління клімату, розмноження таких шкідників, як мінуюча міль, з якою у Києві заборонено боротися хімічними засобами. Зрештою сіль, яку взимку використовують як протиожеледний засіб, теж руйнує кореневу систему дерев. З одного боку, люди вимагають прибрати лід і сніг з київських вулиць, з іншого – зберегти дерева. Врешті решт, виникає ситуація, як у медицині, коли одне лікуєш – інше калічиш. Схожа проблема існує не лише у Києві, але й в багатьох інших містах Європи», – сказали у Київзеленбуді.

Також у Київзеленбуді повідомили, що наступного року в рамках запланованої реконструкції Хрещатика Київавтодор проводитиме наради за участю екологів про висадження нового виду дерев.

«Зі свого боку ми будемо рекомендувати висаджувати на головній вулиці саме ті дерева, які є стійкими до умов міста. Також будемо пропонувати влаштувати автоматичну поливо-зрошувальну систему та продумати систему, при якій коріння цих дерев в подальшому не пошкоджуватиме дорожнє покриття. У Львові, наприклад, висаджують дерева вздовж доріг у бетонні колодязні кільця.Тоді коріння росте вглиб, не руйнуючи трасу і тротуари», – повідомили у пресслужбі Київзеленбуду.

Нагадаємо, КМДА вирішило компенсувати ремонт доріг висадкою дерев

Читайте також:

Бульвар Лесі Українки прикрасить вічнозелена жива огорожа

Киянам безкоштовно роздадуть саджанці дерев для озеленення міста